{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjesto Državna granična služba naziv Granična policija BiH

F
29.8.2006. u 13:01
0
0
Umjesto Državna granična služba naziv Granična policija BiH
0
Umjesto Državna granična služba naziv Granična policija BiH
Predstavnički dom PSBiH je danas u Sarajevu u prvom čitanju usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj graničnoj službi BiH. Njime se predviđa promjena naziva «Državna granična služba BiH» u naziv «Granična policija Bosne i Hercegovine».
Također, propisan je rok od godinu dana, kao vrijeme u kojem će se provesti izmjene ovog zakona u pogledu izmjene svih obilježja i oznaka na kojima je stajao naziv DGS.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u činjenici da je donošenjem Zakona o policijskim službenicima BiH Državna granična služba definirana kao policijski organ čiji policijski službenici primjenjuju policijska ovlaštenja propisana tim zakonom i postupaju kao ovlaštene službene osobe prema zakonima o kaznenom postupku u BiH i prema Zakonu o nadzoru i kontroli prelaska državne granice.

Dom danas nije razmatrao predloženi zakon i u drugom čitanju jer za to nije postajalo raspoloženje poslanika iz Republike Srpske.

Poslanici su, po hitnom postupku usvojili Prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama BiH,

Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o porezu na dodanu vrijednost koji je predložilo Vijeće ministara BiH nije usvojen jer su poslanici prihvatili Izvještaj komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma koja nije podržala predložene izmjene Zakona.

Nije uvojen ni Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o koncesijama BiH koji je predložila poslanica Jelina Đurković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: