{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umihanić: Nemamo pokriće za 67 miliona KM budžetskog deficita

31.3.2014. u 12:48
3
16
Umihanić: Nemamo pokriće za 67 miliona KM budžetskog deficita
3
Umihanić: Nemamo pokriće za 67 miliona KM budžetskog deficita
Bahrija Umihanić
Bahrija Umihanić i 12 ministara u Vladi TK danas su održali prvu radnu sjednicu na kojoj se razgovaralo o rebalansu budžeta za 2014. godinu i o formiranju timova koji trebaju obraditi zahtjeve upućene od Plenuma građanki i građana TK, Udruženja nezaposlenih, Udruženja poslodavaca, Sindikata nekoliko preduzeća i drugih grupa koji su u proteklom periodu svoje zahtjeve dostavljali Skupštini TK.
Premijer Bahrija Umihanić istakao je kako će vlada poštovati federalni zakon o budžetima. U svom uvodnom ekspozeu on je rekao kako su principi pravednosti i solidarnosti u osnovi rada nove vlade.

"Mi nemamo pokriće za 67 milina KM deficita, planiranog u 2014. godini. U budžet ćemo unijeti onoliko sredstava koliko je to u ovom trenutku objektivno moguće“, kazao je Umihanić.

Budžetski korisnici su danas dobili platu za februar, a do 9. maja trebao bi se sačiniti prijedlog rebalansa budžeta.

Inače, Vlada TK je sklopila ugovor sa Novom banjalučkom bankom o kreditnom zaduženju od 21.5 milion KM. Ugovor i kompletnu proceduru potpisala je i provela bivša Vlada TK, a na račun Tuzlanskog kantona već je uplaćeno 9.5 miliona KM.

U narednim danima bit će isplaćene tranše od 7 i 5 miliona KM, a novac će biti potrošen za neizvršene obaveze iz 2012. godine.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: