{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umihanić: Nemamo pokriće za 67 miliona KM budžetskog deficita

31.3.2014. u 12:48
3
16
Umihanić: Nemamo pokriće za 67 miliona KM budžetskog deficita
3
Umihanić: Nemamo pokriće za 67 miliona KM budžetskog deficita
Bahrija Umihanić
Bahrija Umihanić i 12 ministara u Vladi TK danas su održali prvu radnu sjednicu na kojoj se razgovaralo o rebalansu budžeta za 2014. godinu i o formiranju timova koji trebaju obraditi zahtjeve upućene od Plenuma građanki i građana TK, Udruženja nezaposlenih, Udruženja poslodavaca, Sindikata nekoliko preduzeća i drugih grupa koji su u proteklom periodu svoje zahtjeve dostavljali Skupštini TK.
Premijer Bahrija Umihanić istakao je kako će vlada poštovati federalni zakon o budžetima. U svom uvodnom ekspozeu on je rekao kako su principi pravednosti i solidarnosti u osnovi rada nove vlade.

"Mi nemamo pokriće za 67 milina KM deficita, planiranog u 2014. godini. U budžet ćemo unijeti onoliko sredstava koliko je to u ovom trenutku objektivno moguće“, kazao je Umihanić.

Budžetski korisnici su danas dobili platu za februar, a do 9. maja trebao bi se sačiniti prijedlog rebalansa budžeta.

Inače, Vlada TK je sklopila ugovor sa Novom banjalučkom bankom o kreditnom zaduženju od 21.5 milion KM. Ugovor i kompletnu proceduru potpisala je i provela bivša Vlada TK, a na račun Tuzlanskog kantona već je uplaćeno 9.5 miliona KM.

U narednim danima bit će isplaćene tranše od 7 i 5 miliona KM, a novac će biti potrošen za neizvršene obaveze iz 2012. godine.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: