{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština TK blokirala zapošljavanje u javnim ustanovama

18.3.2014. u 14:11
3
20
Skupština TK blokirala zapošljavanje u javnim ustanovama
3
Skupština TK blokirala zapošljavanje u javnim ustanovama
Foto: Arhiv
Zastupnici u Skupštini TK danas su usvojilu odluku kojom se blokira dalje zapošljavanje u javnom sektoru, odnosnu u ustanovama koje su u nadležnosti zakonodavne i izvršne vlasti na period od 60 dana.
Također, konkursne procedure koje su u trenutku donošenja odluke bile u toku bit će zamrznute, a odluka je donesena kako bi se spriječile eventualne zloupotrebe i nezakonita zapošljavanja u vrijeme dok se čeka konstituisanje nove Vlade Tuzlanskog kantona.

Do daljeg se neće zapošljavati radnici u javnim ustanovama, organima uprave, zavodima, resornim ministarstvima, službama i svim drugim organima koji su u nadležnosti Skupštine i Vlade TK.

Mandatar za sastav nove vlade Bahrija Umihanić izjavio je kako će se zalagati za depolitizaciju javnog sektora, a najavio je kako će se programom ušteda obuhvatiti svi poslovni subjekti u nadležnosti Vlade TK.

"Učinit ćemo maksimalne napore da pomognemo rad uprava i Nadzornih odbora koji ostvaruju dobre rezultate. Međutim, tako gdje su rezultati loši ići ćemo s inicijativom o promjeni članova Nadzornih odbora, a prilikom imenovanja novih kadrova najprije ćemo voditi računa o kompetentnosti, odnosno o znanju, vještinama, stavovima i iskustvima“, kazao je mandatar Umihanić.

Inače, Skupština TK će do sutra u podne čekati da predloženi kandidati za ministre dostave popunjene obrasce kandidature. Umihanić je najavio da će do petka imati popis kandidata za ministarska mjesta, a ukoliko predložena Vlada TK dobije njegovo povjerenje najavio je da će data obećanja sprovesti u djelo.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: