Put dug 227 km
6

Ultramaratonci iz Vukovara na putu do Potočara stigli do Zvornika

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Pet ultramaratonaca iz Vukovara krenuli su u subotu na put ka Potočarima kako bi odali počast žrvama genocida u Srebrenici.

Zmago Horvat iz Maribora, Duško Štrbac iz Zagreba, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Dražen Ćućić iz Osijeka, preći će put dug 227 kilometara, a trenutno su stigli do Zvornika.

"Današnja dionica pretrčana je bez nekih problema. Vrijeme nam je bilo naklonjeno, jer su bile niže temperature. Sutra nastavljamo put iz Zvornika, zadnju dionicu prema Potočarima. Naš dolazak u Potočare je planiran u periodu od 12 do 13 sati", kazao je Feni Ekrem Bećirović, voditelj projekta Ultramaraton Vukovar – Srebrenica.

Osmi ultramaraton je organizovan u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a prvi put u organizaciji s Udrugom Bošnjaka veterana domovinskog rata Republike Hrvatske.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.