{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Uloga OHR-a je kontraproduktivna"

S
29.1.2010. u 08:29
0
17
"Uloga OHR-a je kontraproduktivna"
0
"Uloga OHR-a je kontraproduktivna"
Nebojša Radmanović
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ocijenio je da je uloga međunarodne zajednice u BiH, odnosno OHR-a, u posljednje tri godine bila kontraproduktivna.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Radmanović je u jučerašnjem razgovoru sa delegacijom Saveza liberala i demokrata Evropskog parlamenta (ALDE) istakao da je dio domaćih političara u BiH očekivao da probleme zemlje riješi OHR, izbjegavajući odgovornost i ispunjavanje obaveza na putu ka evroatlantskim integracijama.

"Uloga OHR-a u BiH u posljednje tri godine bila je kontraproduktivna, jer je stvorena atmosfera da domaći izabrani političari izbjegavaju odgovornost, odnosno izbjegavaju da se dogovaraju o unutrašnjim pitanjima i tako omoguće napredak zemlje", rekao je Radmanović.

On je naveo da je OHR nepotrebno zakomplikovao pitanje državne imovine i na taj način BiH ostavio gotovo nerješiv problem.

Govoreći o transformaciji OHR-a u Kancelariju specijalnog predstavnika EU, Radmanović je rekao da je transformacija potrebna što prije, kako bi se obezbijedilo napredovanje BiH prema evroatlantskim integracijama, rečeno je Srni u Radmanovićevom kabinetu.

Član Predsjedništva BiH iz RS naglasio je da je dobijanje vizne liberalizacije za građane BiH veoma važno i da bi se na taj način pokazalo da se BiH, uprkos zastoju, kreće u pozitivnom pravcu.

Radmanović je istakao da će se možda morati nadograđivati Dejtonski sporazum, ali nikako pritiscima i silom, jer je to kontraproduktivno.

Delegacija ALDE je tokom sastanka naglasila da EU ima isti pogled na sve zemlje zapadnog Balkana i da ovaj region vidi u svom sastavu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: