|

Ulazni atrij BKC-a u Sarajevu dobio novi izgled

Ulazni atrij BKC-a u Sarajevu dobio novi izgled
66
Klix.ba
16.11.2018. u 08:47
7
komentara
66

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Okončani su radovi kompletne sanacije ulaznog atrija JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo. U okviru projekta obavljena je rekonstrukcija kompletnog krova atrija (ulaza u BKC), koji je dobio novi izgled.
Na središnji dio krova postavljeno je kaljeno staklo cijelom dužinom, tako da se pored vizuelno-estetskih prednosti ovakvog eksterijera dobila i veća osvijetljenost ulaza. Uporedo sa ovim radovima rekonstruisana je i galerija BKC-a, te su zamijenjene sve podne kamene ploče na ulazu u atrij uz sanaciju podzemnih instalacija.

Adaptacija krova i poda atrija je izvršena uz finansijsku podršku: Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo i Općine Centar Sarajevo. Ukupni troškovi rekonstrukcije iznosili su cirka 120.000 KM.

Adaptacijom ovih, vremenom dotrajalih dijelova zgrade JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, galerija i unutrašnje dvorište na ulazu u zgradu dobili su novi, obnovljen izgled. Na ovaj način posjetioci će dobiti kvalitetniju uslugu, te će imati još ljepši ugođaj dok budu pratili programe koji se održavaju u vizuelno osvježenom BKC-u.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...