{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulaz na Vrelo Bosne će od augusta biti naplaćivan do 2 KM

8.7.2013. u 10:00
0
58
Ulaz na Vrelo Bosne će od augusta biti naplaćivan do 2 KM
0
Ulaz na Vrelo Bosne će od augusta biti naplaćivan do 2 KM
Vrelo Bosne (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ulaz na poznato sarajevsko izletište Vrelo Bosne trebao bi se početi naplaćivati od augusta. Cijena ulaznica će biti do 2 KM, u zavisnosti od kategorije.
"Završavamo tehničke pripreme zatvaranja prostora. Naplaćivat će se ulaz u sami nukleus Vrela Bosne, koji će biti ograđen, a Velika aleja i ostali dijelovi će i dalje biti besplatni. Naglašavam da ovo radimo prema odluci resoronog ministarstva, jer je prostor postao preopterećen i moramo ga rasteretiti jer je vodozaštitna zona", rekao je za Klix.ba Osman Delić, direktor Kantonalne javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo.

Delić ističe kako je Vrelo Bosne, za razliku od prijeratnog vremena, sada vodozaštitna zona, koja ima vodozahvat Bosna, s kojeg se Sarajevo snabdijeva vodom za piće. Također, u zemljama iz okruženja svaki prilaz ili ulaz u takvu zonu se naplaćuje.

"Sredstva se neće koristiti za plate uposlenika, već za poboljšanje sadržaja na samom prostoru Vrela Bosne. Uložit ćemo u sanaciju Velike aleje, stazu za šetanje, poboljšanje kvaliteta fijakerskog saobraćaja i slično. Sve je manje sredstava u budžetu da bismo mogli raditi ovakve poduhvate te ćemo na ovaj način poboljšati ponudu", rekao je Delić.

Ulaz će i dalje biti besplatan za djecu predškolskog uzrasta, invalide, stručne institucije i lokalno stanovništvo. Za ostale kategorije cijena će se biti od 1 do 2 KM.

Praksa naplaćivanja ulaza na Vrelo Bosne trebala bi početi u augustu, no Delić ističe kako postoje određene nesuglasice s Općinom ilidža.

"Mi se nadamo da ćemo na obostrano zadovoljstvo taj problem prevazići", dodao je Delić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: