BiH
1

Ukop žrtava genocida u Potočarima protekao bez problema

SRNA/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Ukop žrtava genocida u Potočarima, koji su obezbjeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, protekao je mirno i sigurno, potvrđeno je Srni iz bijeljinskog Centra javne bezbjednosti.

Sigurnosti skupa, kojem je prisustvovalo oko 30.000 posjetilaca, značajan doprinos dali su i sami učesnici, kao i građani Podrinja, rekla je portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

"U saradnji sa drugim sigurnosnim agencijama obezbjeđena je potpuna sigurnost političkih ličnosti iz BiH i inostranstva, kao i drugih zvaničnika", rekla je Simojlovićeva.

Ona je istakla da je, uprkos velikoj frekventnosti saobraćaja na magistralnom i regionalnom putu podrinjske regije, tokom trajanja skupa obezbjeđeno njegovo nesmetano odvijanje.

Predstavnici diplomatskog kora i drugi zvaničnici napustili su Potočare nakon ukopa žrtava genocida, polaganja vijenaca i odavanja pošte ubijenim Bošnjacima.

Autobusi i automobili napuštali su Potočare u dva pravca, preko Srebrenice i Bratunca, da bi se smanjila gužva u saobraćaju i omogućio bezbjeden i blagovremen odlazak posjetilaca.