{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukoliko se požari spoje, Hercegovini prijeti katastrofa

S
25.8.2012. u 21:05
22
150
Ukoliko se požari spoje, Hercegovini prijeti katastrofa
22
Ukoliko se požari spoje, Hercegovini prijeti katastrofa
Situacija na požarištima na području Konjica i Mostara je jako teška, a strahuje se da bi se požari mogli spojiti i izazvati veliku katastrofu u Hercegovini, javlja dopisnik Srne.
Vatra sa područja Konjica nekontrolisano se širi prema Nevesinju i Mostaru, a pomoć iz vazduha očekuje se tek u toku sutrašnjeg dana.

Požar na području Rujišta, sjeverno od Mostara, danas je gasio kanader iz Hrvatske, ali je njegovo djelovanje okončano u podne s obzirom na to da je samo za taj vremenski period imao odobrenje vlasti Hrvatske.

Komandir Vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić izjavio je da su kanaderi puno pomogli, ali da požar na Rujištu i dalje gori.

"Ovakav požar ne može se lako ugasiti", rekao je Jurić. Dragan Velagić, zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Mostar, strahuje da će se požari iz pravca Konjica proširiti prema Mostaru, što bi prouzrokovalo ogromne probleme.

"Imamo požare od Konjica i Jablanice do Mostara. Postoji mogućnost da se svi oni spoje u jedan", upozorio je Velagić.

Cijeli dan na području oko Mostara vidljivost je smanjena zbog ogromnih količina dima koje dolaze sa požarišta, a po gradu pada pepeo.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Samir Agić najavio je da sutra ujutro dolazi helikopter Ruske Federacije "Kamel 32", koji će djelovati na području Mostara, Konjica i Trebinja, koja su najugroženija vatrom.

On je naveo da Oružane snage BiH danas ne pomažu na terenu, jer helikopteri još nisu spremni. Požari na području Hercegovine gore više od deset dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: