BiH
0

Uklonjeno više od 250 pasa lutalica u Bratuncu

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Bratuncu je ove godine organizovano 10 akcija uklanjanja pasa lutalica, šest više nego ranijih godina, ali se na ulicama stalno pojavljuju napušteni psi koji predstavljaju opasnost za stanovništvo.

"Ove godine bili smo prinuđeni da zbog učestale pojave velikog broja napuštenih pasa organizujemo šest neplaniranih akcija uklanjanja pasa lutalica sa ulica, iz prigradskih naselja i seoskih područja", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Radenko Radović.

On je istakao da je sa ulica i iz prigradskih naselja uklonjeno više od 250 pasa koji su predstavljali opasnost za lokalno stanovništvo.

Radović je naveo da je zbog toga ove godine prvi put utrošeno više od 20.000 KM, koliko je u budžetu bilo planirano za rad Higijeničarske službe u 2014. godini.

On je napomenuo da opština Bratunac nema materijalne mogućnosti da na odgovarajući način zbrine pse, koje ostavljaju njihovi vlasnici.

"Uložili smo prije pet godina 40.000 KM za adaptaciju namjenskog objekta na lokalitetu Ade, ali on trenutno nije u funkciji, jer ne ispunjava utvrđene kriterijume o prihvatilištima pasa lutalica", dodao je Radović.