{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uklonjena posljednja prepreka za spajanje V transverzale s ulicom Safeta Hadžića

28.1.2015. u 14:13
186
32
Uklonjena posljednja prepreka za spajanje V transverzale s ulicom Safeta Hadžića
186
Završeno je rušenje stambenog objekta kod zgrade Bosmala koji je više od deset godina bio prepreka za spajanje V transverzale sa ulicom Safeta Hadžića, saopćeno je iz Općine Novi Grad.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Rušenje je izvršeno na osnovu odobrenja za uklanjanje stambenog objekta koje je Općina Novi Grad Sarajevo izdala Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo u decembru prošle godine.

Potreba za realizacijom ovog projekta prisutna je još od 2004. godine, ali se zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa nije moglo krenuti u njegovu realizaciju.

Međutim, nakon uklanjanja ovog objekta stvoreni su uslovi za završetak V transverzale, nakon čega će se saobraćaj u ovom dijelu naselja Hrasno moći regulisati pomoću svjetlosne signalizacije.

Zavod za izgradnju KS-a, koji je investitor projekta u narednom će periodu izgradi dio saobraćajnice u dužini od oko 90 metara do spoja sa ulicom Safeta Hadžića, čime će se rasteretiti saobraćajne gužve u ovom dijelu općine Novi Grad i Sarajeva.

Također, završetkom V transverzale smanjit će se gužve prema Grbavici, jer će se saobraćaj preusmjeriti i prema Otoci i mostu Bosanskohercegovačko-malezijskog prijateljstva. U sklopu saobraćajnice planirano je postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, stoji u saopćenju Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: