{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Uklonjena opasnost od ruševnog objekta u Kotromanićevoj ulici

F
28.9.2010. u 13:24
0
0
Uklonjena opasnost od ruševnog objekta u Kotromanićevoj ulici
0
Nakon što je zbog dotrajalosti devastiranog objekta i obilnih padavina došlo do obrušavanja ruševne stambene zgrade u Ulici Kotromanića 28 u nedjelju, 26. septembra ove godine, predstavnici Službe za inspekcijske poslove i Civilnu zaštitu Općine Centar su istog dana izašli na teren.

Tom prilikom su konstatirali da se radi o napuštenom objektu u privatnom vlasništvu u jako lošem stanju zbog čijeg obrušavanja prijeti opasnost za okolne stambene objekte i stanare. Stoga je inspektorica izdala nalog za uklanjanje ostalih dijelova urušenog objekta. Ostaci objekta smiju biti viši od jedan metar od tla.

Dan poslije ovog događaja, inspekcijskim uvidom na terenu konstatirano je da je vlasnik ruševnog objekta postupio po nalogu i angažirao firmu za uklanjanje ostataka objekta, čime je otklonjena opasnost za okolne objekte i njihove stanare.


Na mjestu devastirane stambene zgrade planirana je izgradnja novog poslovnog objekta, za što je vlasnik već pribavio od nadležne Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar urbanističku saglasnost za zamjenu građevinskog fonda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: