BiH
2

UKCS: Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića stabilno, ostaje u bolnici

Piše: F.V.
Sulejman Tihić
Sulejman Tihić
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda BiH Sulejman Tihić i dalje se nalazi na Institutu za bolesti srca u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu i u stabilnom je stanju, potvrđeno je Klix.ba u sarajevskoj bolnici.

"On je hemodinamski stabilan (osnovni vitalni parametri). Rade se sve dodatne dijagnostičke procedure koje će utjecati na dalji tok terapije", kazala je za Klix.ba glasnogovornica UKCS-a.

Potvrđeno nam je da Tihić i dalje ostaje u sarajevskoj bolnici. Čelnik SDA je jučer u 15 sati primljen na UKCS. Otežano je disao i ljekari su ocijenili da je u "stanju opće slabosti".

Inače, Tihić je nedavno iz rodnog Bosanskog Šamca, gdje se oporavljao prethodnih sedmica, ponovo stigao u Sarajevo i boravio je u svojoj kući u glavnom gradu BiH. Jučer se njegovo zdravstveno stanje dodatno pogoršalo.

Tihić je operisan u Njemačkoj 4. oktobra, a ljekari su izrazili zadovoljstvo njegovim postoperativnim oporavkom. Zadovoljan je bio i sam Tihić koji se ubrzo nakon operacije počeo kretati, a bio je i u kontaktu sa svojim saradnicima u Sarajevu.

No, njegovo zdravstveno stanje se naknadno pogoršalo zbog čega je i bio odsutan iz javnosti.

Od djetinjstva do sada, Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, povrede noge, kuka, debelog crijeva, pluća..