{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljekarski konzilij brine o Sulejmanu Tihiću

16.5.2014. u 11:42
7
Ljekarski konzilij brine o Sulejmanu Tihiću
7
Ljekarski konzilij brine o Sulejmanu Tihiću
Sulejman Tihić
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda BiH Sulejman Tihićje pod nadzorom ljekarskog konzilija u Instituta za bolesti srca, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.
"Hemodinamski je stabilan i prima odgovarajuću terapiju", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, portparol UKCS, dodajući da Tihić ostaje u bolnici.

Na Institutu su zabranjene posjete. Nema više detalja o Tihićevom stanju. Sve što sada znaju njegove stranačke kolege jeste da je stabilno, ali da je njegovo stanje i dalje ozbiljno.

Čelnik SDA je 14. maja u 15 sati primljen na UKCS. Otežano je disao i ljekari su ocijenili da je u "stanju opće slabosti".

Inače, Tihić je nedavno iz rodnog Bosanskog Šamca, gdje se oporavljao prethodnih sedmica, ponovo stigao u Sarajevo i boravio je u svojoj kući u glavnom gradu BiH. Jučer se njegovo zdravstveno stanje dodatno pogoršalo.

Tihić je operisan u Njemačkoj 4. oktobra, a ljekari su izrazili zadovoljstvo njegovim postoperativnim oporavkom. Zadovoljan je bio i sam Tihić koji se ubrzo nakon operacije počeo kretati, a bio je i u kontaktu sa svojim saradnicima u Sarajevu.

No, njegovo zdravstveno stanje se naknadno pogoršalo zbog čega je i bio odsutan iz javnosti.

Od djetinjstva do sada, Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, povrede noge, kuka, debelog crijeva, pluća..


Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: