BiH
0

UKC Tuzla: Edukacija za ljekare i inžinjere radiologije

FENA
UKC Tuzla
UKC Tuzla
Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, u saradnji s farmaceutskom kompanijom GE Healthcare Zagreb, organizirala je dvodnevni seminar za doktore i inžinjere radiologije u specifičnim i praktičnim aspektima kod primjene magnetne rezonance u dijagnostičke svrhe.

Na seminaru su predstavljeni različiti načini i modaliteti maksimalnog korištenja mogućnosti i kapaciteta aparata na kojem se provode dijagnostičke pretrage.

"Nije riječ o bazičnim predavanjima, nego o praktičnoj praksi koja će dobrom kliničaru omogućiti da dođe do rezultata. Kad dobijete novi aparat, edukator će vam nekoliko puta pokazati primjenu, ali pitanja i problemi javljaju se naknadno, a cilj naših seminara upravo je u tome da ljekarima ili inžinjerima prikažemo različite mogućnosti aparata na kojem rade kako bi što lakše i preciznije uspostavili dijagnozu", rekao je Krešimir Perković, predstavnik farmaceutske kompanije GE Healthcare Zagreb.

Praktična edukacija ovog tipa kao i razmjena iskustava vrlo su korisni za unapređenje i stalno usavršavanje savremenih dijagnostičkih postupaka. Seminar koji se održava u Tuzli nastavak je kontinuirane edukacije medicinskog osoblja Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC-a Tuzla.