Kažu da rade danonoćno
66

UKC RS uvrijeđen Stanivukovićevim optužbama o nečistoći: Kuhinja su lonci i šporeti, ali i ljudi

M. G.
Stanivuković tvrdi da nema osnovnih higijenskih uslova
Stanivuković tvrdi da nema osnovnih higijenskih uslova
Iz UKC-a RS odgovorili su danas na optužbe gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, u kojima ih on proziva zbog loših higijensko-tehničkih uslova u bolničkoj kuhinji.
Iz UKC-a RS su rekli da kuhinja jesu lonci i šporeti, ali i ljudi koji, prema njihovim riječima, rade danonoćno, 365 dana u godini.

"Ovi ljudi, dobri i pošteni radnici, oni hrane naše pacijente, pripremaju više od tri hiljade obroka dnevno. Svaki dan. Oni nemaju subote i nedjelje, nemaju praznike, rade od jutra do mraka, 365 dana u godini", .

Opremu i prostor kuhinje, kažu iz banjalučkog UKC-a, zaposleni predano i s pažnjom održavaju na visokom nivou čistoće i higijene.

"Zato ih je izjava gradonačelnika Stanivukovića ljudski povrijedila. Obroke osmišljavaju stručnjaci, nutricionisti zaposleni u našoj bolnici, koji vode brigu da ne samo kvalitetan, već i najzdraviji obrok bude poslužen našim pacijentima, zavisno od njihove bolesti i zdravstvenog stanja, kako bi im pomogli na putu izlječenja i oporavka", navode.

Dodali su da je prioritet Uprave UKC-a RS sveobuhvatna rekonstrukcija.

"Pored obnavljanja i opremanja bolničkih odjela, nismo zaboravili ni Tehničko-ekonomski blok, čiji je važan dio bolnička kuhinja. Ona isto zahtijeva obnovu. Ovaj proces započeo je 2016. godine i bio praćen izuzetno kompleksnim usaglašavanjem tenderske dokumentacije. Očekujemo u što skorijem roku datum raspisivanja tendera", ističe se u reakciji UKC-a RS.

Zaključili su da žele ostvariti da radnici rade u savremenim uslovima, na modernoj opremi, prema evropskim standardima u 21. vijeku.

Podsjećamo, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković sinoć je pokazao fotografije uslova u kuhinji Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i kazao da je inspekcija Grada Banje Luke utvrdila da u kuhinji nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka.