{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO: Oduzeta roba u vrijednosti od 45.800 KM

11.7.2014. u 10:41
0
2
UIO: Oduzeta roba u vrijednosti od 45.800 KM
0
UIO: Oduzeta roba u vrijednosti od 45.800 KM
Foto: UIO
Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH privremeno su oduzela u Sarajevu 5.653 komada različite robe koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 45.800 KM.
"U periodu od 8. do 9 jula, postupajući po Naredbi o provođenju Naredbe o nadležnosti carinskih ispostava za carinjenje određenih roba porijeklom iz azijskih i afričkih zemalja, ovlaštena službena lica Tima za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo, izvršila su provjeru carinjenja robe sa težištem na količinu i porijeklo za jednog uvoznika iz Sarajeva", saopšteno je iz UIO.

Tom prilikom kontrolisana je pošiljka koja je na carinsko područje BiH ušla preko Graničnog prijelaza Brod i prijavljena po zbirnoj prijavi u CI Sarajevo, nakon čega je podnesena prijava za konačno carinjenje.

"Nakon izvršene prijave, u saradnji sa carinskim službenicima CI Sarajevo i službenikom Grupe za obavještavanje pristupljeno je detaljnom fizičko-dokumentarnom pregledu navedene pošiljke. Tom prilikom ustanovljeno je da je uvoznik iz Sarajeva prijavio robu za carinjenje ukupne vrijednosti 12.123,45 eura, što je u potpunosti odgovaralo podacima sa fakture izdate od strane izvoznika kompanije iz Njemačke", navodi se u saopštenju.

Usporedbom deklarisanog stanja sa stanjem konstatovanim detaljnim fizičkim pregledom robe, utvrđeno je da se na pošiljci nalazi veća količina neprijavljene robe. Radilo se o alkoholnom piću "Wilthner“, raznim tekstilnim proizvodima, bižuteriji, medicinskim steznicima, satovima za bicikle i sl.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: