{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO: Oduzeta roba u vrijednosti od 141.380 KM

26.6.2014. u 13:45
3
1
UIO: Oduzeta roba u vrijednosti od 141.380 KM
3
UIO: Oduzeta roba u vrijednosti od 141.380 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu u vrijednosti 141.380,00 KM. Ovo je rezultat aktivnosti koje su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja provodili na terenu u periodu od 26.05. – 25.06.2014. godine.
U pomenutom periodu službenici UIO u regionalnom centru Tuzla provodili su aktivnosti na suzbijanju prodaje robe koja je prokrijumčarena u Bosnu i Hercegovinu i to na području općina Bijeljina, Bratunac, Lukavac, Gradačac i na području Brčko Distrikta BiH. U aktivnostima na terenu pronađena je roba stranog porijekla.

Za pomenutu robu nije postojala dokumentacija o nabavci, odnosno dokazi da je ista prošla carinsku proceduru, te da su u skladu sa zakonom za tu robu plaćene uvozne dažbine. Pomenuta roba se većinom odnosi na razne tekstilne proizvode, tepihe, obuću, igračke, nakit, dioptrijske naočale, satove, potrošni materijal za kompjutere, polovna vozila, itd. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe iznosi 141.380,00 KM. Protiv pravnih i odgovornih lica UIO je pokrenula postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: