BiH
17

UIO nakon hapšenja njihovog uposlenika: Pozivamo građane da prijave sve nezakonitosti

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad Tužilaštva BiH i svih ostalih pravosudnih organa i policijskih agencija kad je u pitanju borba protiv svih oblika korupcije unutar državne službe, saopšteno je danas iz UIO.

"Stojimo na raspolaganju svim pravosudnim institucijama za bilo kakve dodatne informacije iz nadležnosti UIO koje možemo pružiti u slučaju današnjeg hapšenja Nedima Kulenovića, šefa Grupe za prinudnu naplatu u Regionalnom centru UIO u Banjoj Luci. Istovremeno, čim se upoznamo sa svim detaljima u ovom predmetu UIO će pokrenuti sve neophodne aktivnosti u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj i materijaloj odgovornosti zaposlenih u Upravi", navodi se u saopštenju.

Ističu da, ukoliko se u ovom slučaju eventualno utvrdi odgovornost za primanje mita, radi se o odgovornosti pojedinca.

"U cilju borbe protiv korupcije UIO je u svakom saopštenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju bilo kog službenika zaposlenog u UIO. Taj poziv ponavljamo i ovom prilikom i napominjemo da se isti može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07", ističe se u saopštenju.