{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO: Na graničnim prijelazima oduzeti tekstil i parfemi

F
10.11.2013. u 12:58
1
3
UIO: Na graničnim prijelazima oduzeti tekstil i parfemi
1
UIO: Na graničnim prijelazima oduzeti tekstil i parfemi
Foto: Arhiv
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na graničnim prijelazima Hukića brdo i Pavlovića most oduzeli su razne tekstilne proizvode i pafeme u vrijednosti od 100.000 KM.
Na graničnom prijelazu Hukića brdo, u blizini Bihaća, u večernjim satima stigao je kombi marke „Reanult Master“ austrijskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila lica sa incijalima E. A. i H. M. iz Bihaća.

Tom su prilikom carinskim organima prijavljene za uvozno carinjenje rabljene stvari poput tekstila, kuhinjskih elemenata, aluminijskih stepenica i velikih plastičnih buradi. Izvršenim detaljnim pregledom u plastičnim buradima i kutijama nalazilo se sakriveno 2.759 komada raznih novih tekstilnih proizvoda poput dukseva, trenerki, majica, i drugih tekstilnih predmeta.

Detaljnom kontrolom je ustanovljeno da se roba pokušala uvesti u BiH kao već korištena, a radilo se o potpuno novim proizvodima, pa se opravdano sumnja da je učinjen prekršaj iz Zakona o carinskim prekršajima BiH, koji govori o prijavljivanju robe koja ima drugi kvalitet s namjerom da se plate manje uvozne dažbine.

Ukupna tražišna vrijednost oduzete robe procijenjena je na 90.000 KM, a protiv lica koje je pokušalo nezakonito uvesti robu u BiH pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Također, na Graničnom prijelazu Pavlovića most, zbog utvrđenih carinskih prekršaja od dva lica oduzeta je razna roba u vrijednosti od nekoliko hiljda KM.

Radilo se o 30 pafema raznih poznatih svjetskih robnih marki, te o 1.420 komada četkica za ručne električne alate.

Robu su u BiH pokušala prokrijumčariti lica sa inicijalima Š. K. iz Gradačca i B. M iz Doboja. Neprijavljena roba je oduzeta, a protiv lica koja su počinila carinske prekršaje pokrenuti su prekršajni potupci pred nadležnim sudom u Bijeljini, saopćila je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: