{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


UIO BiH podržala akciju SIPA-e suzbijanja podmićivanja

S
SRNA
17.3.2012. u 10:00
0
2
UIO BiH podržala akciju SIPA-e suzbijanja podmićivanja
0
UIO BiH podržala akciju SIPA-e suzbijanja podmićivanja
Foto: Arhiv
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u potpunosti podržava akciju Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kojoj je zbog primanja mita uhapšeno dvoje službenika ove uprave, zaposlenih u Sektoru za poreze - Odsjek za reviziju i kontrolu u Regionalnom centru u Tuzli.
Rukovodstvo Uprave za indirektno oporezivanje izražava žaljenje zbog nezakonitih postupaka dvoje službenika Uprave i naglašava potpunu opredijeljenost u borbi protiv korupcije unutar vlastitih redova, te poziva sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa poreskim inspektorima UIO ili carinskim službenicima da to prijave na otvorenu liniju 080 02 06 07.

U saopštenju iz UIO podsjećaju da je direktor Miro Džakula od dolaska na čelu UIO potpisao 190 rješenja za pokretanje disciplinskih postupaka protiv službenika Uprave, a Disciplinska komisija je već izrekla mjere prestanka radnog odnosa za sedam službenika.

Uprava za indirektno oporezivanje je u toku prošle godine zajedno sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH provela nekoliko uspješnih akcija u kojima su razotkrivene određene nezakonite radnje gde su, među ostalima, učestvovali i službenici Uprave.

Akcija Sipe započela je juče u poslijepodnevnim časovima i izvedena je neposredno nakon što je jedan službenik UIO uzeo mito od poreskog obveznika. Tokom akcije pronađen je obilježeni novac, kao i ostali predmeti koji će biti dokazni materijal tokom krivičnog postupka.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, a uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona. Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe biti predata Tužilaštvu BiH, uz izvještaj o sumnji o počinjenom krivičnom djelu primanje dara i drugih oblika koristi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: