{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO BiH: Oduzeti prošvercovani tepisi vrijedni 80.000 KM

2.2.2014. u 14:02
0
4
UIO BiH: Oduzeti prošvercovani tepisi vrijedni 80.000 KM
0
UIO BiH: Oduzeti prošvercovani tepisi vrijedni 80.000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 821 tepih ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 80.000 KM, zbog sumnje da su tepisi prošvercovani u Bosnu i Hercegovinu.
Na osnovu podataka Grupe za obavještavanje Regionalnog centra Tuzla, da je jedan obveznik iz Brčko distrikta stavio u promet određenu količinu tepiha, koji su se našli na tržištu Bosne i Hercegovine bez provedene procedure uvoznog carinjenja, izvršene su provjere na terenu, stoji u saopćenju UIO BiH.

Tom je prilikom pronađen izdvojen skladišni prostor u kojem je utvrđena količina od 821 tepiha raznih veličina, ukupne površine 3.262 m2, tržne vrijednosti od oko 80.000,00 KM, za koju ne postoji dokumentacija o nabavci, odnosno dokazi da je nad predmetnom robom proveden carinski postupak, te da su u skladu sa zakonom naplaćene uvozne dažbine.

Pronađeni tepisi su privremeno oduzeti, a protiv vlasnika će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: