BiH
66

Uhapšeno šest osoba osumnjičenih za paljenje zgrade Vlade TK

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici kriminalističke policije MUP-a TK, poslije istrage koja je trajala tri mjeseca, uhapsili su šest osoba koje su osumnjičene da su zapalili zgradu u kojoj je bila smještena Vlada TK u uličnim demonstracijama 7. februara 2014. godine.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Esad O., Senad J., Hasan H., Alen H., Edis B. i Senad R., dok je u MUP-u TK saslušano blizu 300 učesnika februarskih uličnih demonstracija.

U proteklom periodu policijski inspektori su pregledali na stotine fotografija, desetine video snimaka, a poslije niza provjera protiv pobrojanih šest osoba izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će proslijeđen Kantonalnom tužilaštvu TK.

Podsjetimo, kako se do 15. maja trebaju saopštiti preliminarni rezultati o pričinjenoj šteti na zapaljenoj zgradi Sodaso, a nešto ranije nadležna komisija Općine Tuzla saopštila je kako je šteta na zgradi općinske administracije oko milion maraka.

Saznajemo kako se traga i za akterima paljevine zgrade Općine Tuzla, te kamenovanja zgrada Kantonalnog tužilaštva i Kantonalnog suda u Tuzli.