Banja Luka
0

Uhapšeni u akciji "Kasko" pušteni da se brane sa slobode

FENA
Pet osoba uhapšenih u akciji banjalučke policije kodnog naziva “Kasko”, zbog osnovane sumnje da su umiješani u falsifikovanje isprava za ukradene automobile, pušteno je da se brani sa slobode.

Odluku je donio tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenih Milana Kukrike (1967.), Dragana Grmuše (1971.), Milenka Milojevića (1975.), Brankice Ećim (1974.), i Saše Ostojića (1974.).

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i utaje.

Banjalučka policija je jučer saopćila da im se stavljaju na teret pedeset i četira krivična djela i to 32 falsifikovanja isprave, trinaest navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja, osam pomaganja i krivično djelo utaje.

U akciji "Kasko" pronađeno je i oduzeto šest skupocjenih vozila, od čega pet putničkih i teretno, otuđenih na području Francuske, Njemačke, Sarajeva, Banje Luke i Federacije BiH, kao i dva skupocjena vozila za koje postoji sumnja u vjerodostojnost originalnosti broja šasije i prateće dokumentacije.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja, navode iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.