BiH
28

Uhapšeni u akciji "Bosna" pušteni na slobodu

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osumnjičene osobe koje su uhapšene u okviru akcije Bosna, iako je Tužilaštvo Kantona Sarajevo za njih tražilo produženje pritvora, odlukom Općinskog suda u Sarajevu puštene su na slobodu, saznaje Klix.ba.

Riječ je o direktoru za distribuciju Elektroprivrede BiH Esedu Džananoviću, glavnom tehničaru Klinike za bolesti uha, grla i nosa na KCUS-u Safetu Bibiću, Ramizu Karavdiću, te Nedžadu i Senadu Traki.

Akcija Bosna izvedena je 26. i 27. augusta ove godine nakon čega je uhapšenima određen jednomjesečni pritvor. Po njegovom isteku 26. septembra on je produžen na dva mjeseca, odnosno do 26. novembra.

Dva dana prije isteka pritovra, odlukom Općinskog suda u Sarajevu oni su pušteni na slobodu.

Uhapšene osobe su osumnjičene da su počinile krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, primanja dara ili drugih oblika koristi i primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Sumnjiči ih se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća i zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.