MUP RS
0

Uhapšeni policajci moraju odgovarati

FENA
Direktor policije RS-a i ministar unutrašnjih poslova RS-a Gojko Vasić i Stanislav Čađo nisu iznenađeni viješću da su neki njihovi pripadnici učestvovali u švercu cigareta, ali će, kažu, policija i dalje raditi na sankcioniranju tih i drugih oblika korupcije i kriminala u sopstvenim redovima.

Vasić ističe da će mu biti drago da svi policajci iz RS-a i Federacije BiH, uhapšeni u akciji “Taksa”, odgovaraju za počinjena krivična djela.

I resorni ministar kaže da niko u MUP-u RS-a nema iluziju da unutar ove institucije nema onih koji na “neodgovarajući” način obavljaju svoj posao, što uključuje i moguće zloupotrebe.

"MUPRS-a se bori protiv toga i sankcioniše korupciju u svojim redovima. Dio našeg angažmana podrazumijeva da vršimo konstantan pritisak i na strukture unutar policije i da otkrivamo takve ljude. U tome nam umnogome pomažu i građani, kao i aktivnosti poput akcije "Taksa" u kojim identifikujemo i policajce kao one koji vrše krivična djela", rekao je danas Čađo u izjavi novinarima u Banjoj Luci.