Poslali paket Meddžidi Kreso
0

Uhapšena dvojica zbog slanja bombe u Sud BiH

SRNA
Policija je uhapsila dva lica za koje se sumnja da su povezani sa današnjim pokušajem dostavljanja eksplozivne naprave u zgradu Suda BiH u paketu adresiranom na predsjednicu Suda BiH Meddžidu Kreso.

Federalna televizija javlja da je identifikovan pošiljalac paketa, ali da njegov identitet zbog interesa istrage ne može biti saopšten.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretrese objekata na području Zeničko-dobojskog kantona za koje se pretpostavlja da ih je koristilo lice koje je poslalo paket-bombu u Sud BiH.

"Istragu u vezi sa upućivanjem paketa sa bombom u Sud BiH vodi Tužilaštvo. Pripadnici SIPA-e preduzimaju aktivnosti u skladu sa naredbama Tužilaštva, koje uključuju pretrese objekata za koje se pretpostavlja da ih koristi lice za koje se sumnja da je poslalo paket", rekla je Srni portparolka SIPA-e Željka Kujundžija.

Bomba je otkrivena jutros redovnom kontradiverzionom kontrolom na ulazu u Sud o čemu su obaviješteni policijsko-tužilački organi i obavljen uviđaj.