{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sud BiH: Paket s bombom za Meddžidu Kreso

S
2.8.2011. u 12:25
0
30
Sud BiH: Paket s bombom za Meddžidu Kreso
0
U paketu koji je jutros poštom stigao u Sud BiH pronađena je bomba, a paket je bio adresiran na predsjednicu ovog suda Meddžidu Kreso, navodi BIRN - Justice Report.
Paket s bombom adresiran na Meddžidu Kreso (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Paket s bombom adresiran na Meddžidu Kreso (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)

Prema informacijama iz Odjela za informisanje Državnog suda, paket je upućen iz Žepča, a istražnim organima poznat je identitet osobe koja ga je poslala, ali za sada ne mogu javno otkriti ime i prezime.

"Na ulazu je u pošiljci naslovljenoj na predsjednicu Suda detektorom otkrivena bomba. Na lice mjesta stigli su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, federalna i kantonalna policija. Urađena je forenzička analiza, uzeti su otisci prstiju. Nama je poznat identitet osobe koja je poslala paket, ali u interesu istrage ne možemo reći o kome se radi", izjavila je Manuela Hodžić, portparol Suda BiH.

Ona je dodala da je pošiljku dostavio kurir na mjesto gdje se inače obavlja KDZ (Kontradiverziona zaštita) kontrola prilikom ulaza u Sud BiH, koji je u sastavu kompleksa pravosudnih institucija.

Većina sudija je trenutno na godišnjem odmoru, ali je predsjednica Suda došla na posao kada je saznala za prijem pošiljke.

U toku je sastanak policijskih struktura povodom ovog slučaja.

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće (VSTVBiH) najoštrije je osudilo pokušaj dostavljanja eksplozivne naprave u zgradu Suda BiH, odnosno kompleksa pravosudnih institucija BiH.

"Ovo je još jedan u nizu napada, zastrašivanja i pritisaka na pravosuđe i nositelje pravosudnih funkcija u BiH, što se najoštrije osuđuje i traži se od nadležnih organa da što hitnije pronađu počinitelje navedenog krivičnog djela i privedu pravdi", navodi se u reakciji VSTVBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: