{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugovor za izradu projekta puta Donja Gračanica-Banlozi

F
7.3.2012. u 12:39
0
1
Ugovor za izradu projekta puta Donja Gračanica-Banlozi
0
Ugovor za izradu projekta puta Donja Gračanica-Banlozi
Foto: Ilustracija
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić i predstavnici kompanija Energoinvest Enes Čengić, Inoscae Carlos Sierra i TZI-Inžinjeringa Zoran Trbok potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o izradi glavnog projekta za poddionicu Donja Gračanica-Banlozi na međunarodnom koridoru 5-C.
Poddionica Donja Gračanica-Banlozi dužine od 3,5 km nalazi se u sklopu obilaznice Zenica na međunarodnom cestovnom koridoru 5-C.

Ukupna cijena Ugovora o izradi glavnog projekta s PDV-om iznosi 35.138.400 KM, dok se ukupna vrijednost radova na ovoj poddionici procjenjuje na 35 miliona eura.

Nakon potpisivanja Ugovora ministar Hadžić je razgovarao s predstavnicima bh. kompanija o mogućnostima angažiranja domaćih kompanija u projektima od državnog i međunarodnog značaja u BiH, kao i modalitetima podrške institucija BiH poslovanju domaćih kompanija u inostranstvu.

Predstavnici bh. kompanija su naglasili da bi formiranje agencije za garancije BiH osnažilo konkurentnost i olakšalo poslovanje domaćih kompanija u BiH i na stranim tržištima.

Kao jedan od konkretnih poteza institucija BiH u olakšavanju poslovanja domaćih firmi na inostranim tržištima, posebice u Africi, istaknuto je i članstvo BiH u Afričkoj razvojnoj banci (AfDB) čime bi se otvorio prostor za neometano poslovanje na ovom rastućem tržištu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: