{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje slijepih i slabovidnih osoba u Goraždu: Treba nam svakodnevna podrška

15.10.2015. u 21:20
0
0
Udruženje slijepih i slabovidnih osoba u Goraždu: Treba nam svakodnevna podrška
0
Udruženje slijepih i slabovidnih osoba u Goraždu: Treba nam svakodnevna podrška
Međunarodni dan bijelog štapa bio prilika da se ukaže na brojne poteškoće s kojima se susreću članovi Udruženja slijepih i slabovidnih soba u Goraždu.
Redovno se okupljaju u prostorijama Udruženja a većina ima problema sa zdravljem, pa im je neophodna bolja zdravstvena zaštita. 

Svakodnevno nastoje ukazati na neophodno podizanje svijesti u cijelom društvu o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, kao i obavezama zajednice prema njima.

“O ovom problemu ne treba govoriti samo 15. oktobra, nego svakog dana u godini, jer su slijepe osobe ravnopravni članovi društva. Naše udruženje broji stotinjak članova i borimo se da im pomognemo što se tiče zakonske regulative da bi im bilo bolje. Međutim, problemi su veliki, evo nedavno smo imali poplavu u kojoj su nam svi aparati, kompjuteri i dokumentacija bili u opasnosti, uspjeli smo spasiti jedan dio. Taj poplavljeni dio se mora sanirati ali to iziskuje finansijska sredstva, a njih nažalost nemamo”, kaže Rašid Borovac predsjenik Udruženja.

Borovac ističe da im pomoć stiže od direktorice Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafije Hodo i Centra za socijalni rad. Ovoj osjetljivoj populaciji potrebno je mnogo više brige i podrške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: