{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje "Proslavi oporavak" član Evropskog civilnog društva za droge

8.3.2013. u 14:18
25
1
Udruženje "Proslavi oporavak" član Evropskog civilnog društva za droge
25
Udruženje "Proslavi oporavak" član Evropskog civilnog društva za droge
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Bh. udruženje za resocijalizaciju bivših ovisnika "Proslavi oporavak" postalo je punopravni član foruma Evropskog civilnog društva za droge na dvije godine.
Ovim je BiH dobila svog predstavnika u organizaciji Evropske unije, koja se bavi kreiranjem strateških planova za borbu protiv ovisnosti te će putem ovog udruženja moći učestvovati u kreiranju bitnih dokumenata.

"NVO 'Proslavi oporavak' je u svojoj viziji orijentirana ka potpunom oporavku od ovisnosti i jasno će i dalje zastupati tu strategiju te nastojati spriječiti pokušaje legalizacije lakih droga i daljnjeg proširenja nekontroliranog programa smanjenja štete. Članstvo u forumu Evropskog civilnog društva za droge je zaista veliki uspjeh, budući da BiH nije članica Evropske unije, a smjernice koje donosi EU su bitne i za našu zemlju", rekao je Borislav Goić, predsjednik ovog Udruženja.

Forum Evropskog civilnog društva za droge ima blizu 40 članica, među kojima su velike evropske organizacije. Predstavnici foruma se jednom godišnje sastaju sa predstavnicima Evropske unije kako bi razmijenili informacije i kreriali nove platforme za borbu protiv droge.

Udruženje "Proslavi oporavak" je nevladina organizacija koja pomaže bivšim ovisnicima da se resocijaliziraju i usmjere svoj život ka pravim ciljevima i vrijednostima. Od 2008. godine, otkako postoje, kroz Udruženje je prošlo stotinu ljudi od kojih je 60 poslato u komunu, a 40 je na resocijalizaciji, od kojih 25 apstinira.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: