{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje penzionera podnosi tužbu protiv Republike Srpske

F
4.9.2012. u 13:23
2
3
Udruženje penzionera podnosi tužbu protiv Republike Srpske
2
Udruženje penzionera podnosi tužbu protiv Republike Srpske
Udruženje penzionera podnijet će uskoro tužbu protiv Republike Srpske zbog neizvršavanja zakonskih obaveza prema Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja RS-a (PIO) i penzionerima u RS-u koji imaju najniže penzije u Evropi.
"Samo ove godine, zbog pravilnikom neuređenih obaveza i nepridržavanja zakona o obračunu budžetskih sredstava, Fond PIORS-a, odnosno penzioneri RS-a bit će zakinuti za oko 87 miliona KM", naglasio je predsjednik Udruženja penzionera RS-a Rade Rakulj i dodao da je na to upozorena i Vlada prije izrade rebalansa, ali nisu uvažili njihove primjedbe.

U obraćanju poslanicima na posebnom zasjedanju Narodne skupštine RS-a o rebalansu ovogodišnjeg entitetskog budžeta po hitnom postupku, Rakulj je upozorio da ni u ovom dokumentu, kao ni u ranijim, nije planirano da se izvrše zakonske obaveze prema Fondu PIORS-a.

"Time se bitno utiče na uvećanje njegovog deficita i isplatu penzija u RS koje su najmanje u Evropi", upozorio je Rakulj parlamentarce i članove Vlade RS-a zamjerivši vlastima da i pored odluke Ustavnog suda i dalje se isplaćuju penzije kategorijama koje nemaju to pravo po zakonu.

Rakulj je naglasio da izvršna vlast nije ispoštovala ni ono što je usvojeno u zakonu, pa su korisnici penzionog prava ostavljeni da dobijaju isplate iz novih zaduženja Fonda, umjesto da Vlada preuzeme taj dio finansiranja iz entitetskog budžeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: