Najjači u akciji
0

Udruženje online medija i servisa "Dinama" radi na jačanju bh. internet tržišta

Sarajevo-x.com
Udruženje online medija i servisa “Dinama” počelo je sa pojačanim aktivnostima na promociji vrijednosti bosanskohercegovačke web industrije.

Udruženje digitalnih medija “Dinama” je osnovano početkom 2009. godine i trenutno okuplja sve najrelevantnije bh. web portale i servise: Sarajevo-x.com, Pik.ba, Dnevniavaz.ba, SportSport.ba, Blogger.ba, eKupon.ba, Posao.ba, Dernek.ba i Market.ba, a za cilj ima regulaciju online tržišta u BiH, promociju vrijednosti oglašavanja kroz online medije, te sprječavanje piraterije i nezakonitih radnji koje škode razvoju bosanskohercegovačke web industrije.

Predstavnici udruženja najavili su i rad na usaglašavanju domaćih web standarda sa smjernicama koje daje IAB (Internet Advertising Bureau), čime će se dodatno ohrabriti ulaganja velikih internacionalnih oglašivača u domaće online medije. S tim u vezi, predstavnici “Diname” najavili su posjetu manifestaciji “Digital Day” u Beogradu gdje će IAB održati svoju srbijansku promociju.

Uz najjače domaće web portale i servise, iz “Diname” najavljuju i proširenje, te otvorena vrata za sve online medije koji žele raditi na unapređenju i regulaciji internet tržišta u Bosni i Hercegovini.