BiH
4

Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" organizira ljetovanje na Boračkom jezeru

FENA
Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ i ove, jedanaeste godine, realizuje ljetovanje na Boračkom jezeru, u saradnji s Odredom izviđača „Neretva“ Konjic te je jutros iz Sarajeva, Fojnice i Vareša krenulo 100 učesnika prve smjene koju sačinjavaju članovi Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, Udruženja Oaza, Zavoda Drin Fojnica, Odreda izviđača „Zvijezda“ Vareš, Crvenog križa/krsta Općine Novo Sarajevo i Odreda „Neretva“ Konjic.

Oni će na ljetovanju boraviti od 08. do 15.jula.

Druga smjena na Boračkom jezeru boravit će u periodu od 15.07 do 22. jula, a nju će sačinjavati članovi Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, izviđači Odreda „Zvijezda“ Vareš i „Neretva“ Konjic, članovi ORI „Budi mi prijatelj“ Visoko, Centra „Duga“ Travnik i Udruženja „Mala sirena“, kao i volonteri CK Općine Novo Sarajevo i grupa djece sa područja Općine Vareš.

Zahvaljujući sopstvenim aktivnostima, kao i mnogobrojnim donatorima, osigurano je ljetovanje za 233-oje djece i mladih bez jednog ili oba roditelja, invalidne, talentovane i djece romske nacionalne manjine, djece i mladih sa posebnim potrebama kao i onih u socijalnoj potrebi, saopćeno je iz Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".

Ljetovanje ima i edukativni karakter, tako da će se u obje smjene održati razne radionice, sportska i takmičenja ljepote.

Na prigodan način, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici - 11. juli, bit će posvećen srebreničkim žrtvama.

Raznovrsnim aktivnosti tokom ljetovanja kod učesnika doprinosimo razvijanju prijateljstva, smisla za kolektivni život i rad, vjerskoj i etničkoj toleranciji, pozitivnim moralnim osobinama i stjecanju novih poznanstava, korisnih znanja i vještina, i jačanju ugleda Udruženja u BiH i inozemstvu, navode iz Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".