{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje novinara RS: Sve teži položaj novinara

F
2.5.2014. u 12:24
0
13
Udruženje novinara RS: Sve teži položaj novinara
0
Udruženje novinara RS: Sve teži položaj novinara
Udruženje novinara Republike Srpske povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija upozorava da je položaj novinara u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini iz godine u godinu sve teži i da veliki broj novinara radi u ekonomski otežanim uslovima što direktno utiče rad medija.
"Kada se tome dodaju sve češći verbalni napada i prijetnje novinarima te njihovo sprečavanja u radu od strane nosioca izvršnih funkcija vlasti ili institucija stanje vidljivo je da su uslovi u kojima mediji rade lošiji nego prethodnih godina", saopćeno je iz ovog novinskog udruženja.

Zbog toga pozivaju predstavnike svih političkih stranaka, i u vlasti i u opoziciji, te međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH da dosljednije rade na daljem unapređenju slobode medija te da štite pravo novinara na nesmetan rad i pristup informacijama.

Udruženje poziva sve kolege novinare i medije da ih obavijeste o svakom vidu pritisaka kojima su izloženi tokom izvještavanja ili istraživačkog rada da bi zajedno mogli da rade na sprečavanju takvih pojava.

Samo slobodni i nezavisni novinari i mediji mogu odgovornije i profesionalnije raditi ovaj, društveno važan i težak posao, bez utjecaja i pritiska političkih, ekonomskih ili drugih centara moći, zaključuju iz ovog udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: