|

Udruženje "Nirina" preuzelo brigu o napuštenim životinjama

Udruženje "Nirina" preuzelo brigu o napuštenim životinjama
0
Piše: D. Brkić
22.12.2012. u 20:30
0
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Poslije dugogodišnjih peripetija, Azil za pse u tuzlanskom naselju Paša Bunar, napokon je dobio novog "gazdu". O napuštenim životinjama ubuduće će brinuti aktivisiti Udruženja "Nirina", koji su danas organizovali posjetu azilu, a građane koji su došli da nahrane promrzle životinje počastili su čajem i kolačima.
Na ulazu u azil dijeljena je hrana, a svi zainteresovani su s uplatom simboličnog novčanog iznosa mogli dobiti člansku kartu Udruženja za zaštitu životinja "Nirina". Napuštene životinje će, prema najavama iz udruženja, imati adekvatnu zaštitu i obezbijeđenu hranu, a u budućnosti se planira poboljšavanje opštih uslova za boravak životinja u azilu.

Trenutno je u tuzlanskom azilu smješteno oko 700 pasa. Problem predstavlja činjenica što se u azil dovoze i bolesni psi s ulice, a azil još uvijek nema potpisan ugovor sa Veterinarskom stanicom.

Udruženje "Nirina" mjesečno potroši oko 8.000 KM za suhu hranu, a novac doniraju slična udruženja iz Danske i Njemačke. Danci su nabavili i 90 novih kućica i 60 vakcina za štence, dok je jedna Njemica donirala 7.000 KM za sanaciju jedne hale.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.