Samo u BiH
190

Udruženje nezaposlenih u Tuzli izrazilo podršku Kantonalnoj vladi

Piše: A. K.
Da je Bosna i Hercegovina zaista zemlja apsurda svjedoči još jedan primjer. Naime, Udruženje nezaposlenih Tuzlanskog kantona "Bolje sutra" putem otvorenog pisma uputilo je javnu podršku Kantonalnoj vladi na čelu sa premijerom Begom Gutićem.

U vezi sa aktualnom situacijom, kao i pokušajima destabilizacije stanja na području Tuzlanskog kantona, podršku vladi na čelu s Gutićem uputilo je Udruženje nezaposlenih TK "Bolje sutra".

"Ono Što želimo poručiti pojedinim zastupnicima u Skupštini TK, jeste da rade u interesu građana, jer su od istih birani u zastupničke klupe, a ne u korist određenih stranačkih pojedinaca koji rade za vlastite i njima slične interese. Napominjemo, to nisu interesi građana TK niti su interesi onih koji su ih birali", kaže se u pismu.

Dalje, napominju da ne žele i neće dopustiti političku manipulaciju određenih skupštinskih zastupnika, koji zbog vlastitih stranačkih i njima sličnih interesa žele narušiti i destabilizirati rad aktuelne Vlade na čelu sa premijerom koji je između ostalih i najviše zaslužan za stabilizaciju TK, Što se ogleda između ostalog i u rješavanju dugogodišnjih problema radnika i firmi u stečaju koji sad u većoj mjeri rade i donose pozitivne rezultate.

Vlada TK
Vlada TK

"Također, želimo da se osvrnemo na najavljeni štrajk Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK, za koji smatramo da je apsolutno neopravdan, i nezakonit, jer je mnogo više nezaposlenih i socijalno ugroženih stanovnika kojima se treba posvetiti pažnja. Napominjemo da su zapravo mladi, nezaposleni i socijalno ugroženi građani našeg kantona izašli 5. februara 2014. da se bore za svoja prava i prava obespravljenih radnika, kao i radnika u zdravstvu i javnom sektoru, od kojih nikada nisu dobili podršku, a svoje živote su riskirali štiteći i njihove interese. Još jednom, ponavljamo, da samo dogovorom i razgovorom možemo rješavati probleme", ističe se u pismu.

Iz ovog udruženja na kraju poručuju da je njihova podrška Vladi TK i premijeru je neupitna.

Vladu pozivaju i da nastavi sa realizacijom započetih aktivnosti na polju ekonomskog prosperiteta, zapošljavanja i stvaranju pozitivnih vrijednosti, a svaku opstrukciju će, kako navode, smatrati udarom na najugroženiju populaciju TK, a to su nezaposleni i socijalno ugroženi građani.