Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljubic, inace vrsni I hrabri ratni kirurg u sarajevskoj bolnici i kandidat za zlatnoga ljiljana danas biva popljuvan i omalovazavan kad kaze svoje misljenje o pojedinim politickim nepravdama u BiH, a prema Hrvatima se godinama cini politicka nepravda. Lijepo bi bilo da se I jedni i drugi u FBiH malo pokusamo staviti u situaciju onoga drugog kako bi bolje spoznali boli, frustracije i nepravde koje i jedni i drugi osjecamo. Mislim da bi to bilo ljekovito i plodonosno za nasu FBiH obitelj.
Kad bi se bar tako bugojanski Hrvati, raspršeni sad već ko zna gdje, udružili, podnosili prijave i iskali pravdu. Pametnije je šutjet izgleda, jer život je kratak. Treba se potrudit provest ostatak života najkvalitetnije moguće, negdje drugdje. Oni koji su se raspršili, odavno su izgubili povjerenje u one koji su ih vodili. A shema dušmanskog djelovanja je već poznata, na nju ne treba posebno ukazivati niti joj se čuditi.
Bakir Izetbegović želi da nastavi projekt svog oca i da barem od pola BiH stvori islmsku bošnjačku državu ne znajući da Hrvate u BiH nisu uspjeli uništiti niti veće face od njega !
Iako je tzv.Armije R BiH nad Hrvatima počinila mnogo više zločina u odnosu na HVO za te zločine nije odgovarao ni Alija Izetbegović , predsjednik de facto bošnjačkog ratnog entiteta, niti ministri obrane ni unutarnjih poslova. Od dvojice načelnika Glavnog Štaba Armije RBiH general Sefer Halilović oslobođen je optužbi pred haškim sudom, dok je general Rasim Delić osuđen na 2 godine zatovora,
UZP k nozi is austrougarski konjusaru da ne bi zavrsio u Becu !!
9. rujna 1993. Grabovica (Mostar) – u dubini teritorija kojeg je kontrolirala ARBiH ubijena je 32 Hrvata civila, uglavnom starci, žene i djeca koji su ostali u selu i nakon što su pripadnici ARBiH zauzeli selo. Šire područje sela Grabovica se nalazilo pod kontrolom pripadnika Armije RBiH od 10. svibnja 1993. i u vrijeme počinjenog masakra bilo je udaljeno od svih linija dodira ili sukoba više od 35 km.
U nastavku će biti ukratko predstavljeni samo neki od većih ratnih zločina ili zločini na Hrvatima koji su imali naročit odraz na neka kasnija doganjaanja na prostorima srednje Bosne:26. siječnja 1993. Dusina (Lašvanska dolina), otet je zapovjednik HVO-a, a 4 od 5 njegovih pratitelja je ubijeno. Nekoliko sela (Višnjica, Lašva, Dusina…) je etnički očišćeno, prognano je više od 3.000, a dio hrvatskih civila je korišten kao živi vojni štit.
Slobodan Praljak nije ratni zločinac!S prijezirom odbacujemo vašu presudu!!!!
Idi popij nesto zivio !!!
ebo vas rat vise, ponjamke se r.Aliji na mezar kad ne potpisa Kutjerov plan pa rata ne bi ni bilo a imali bi i vecu teritorinu. A vala vise boraca, logorasa, udruzenja pun klinac.
Konkretan potez.Ne šalju otvorena pisma pred izbore.Neka se jave advokati da ljudima pomognu pro bono.
Odlično. Samo...i do sada se izvlačio na razne načine. Nadam se da ste dobro pripremili, obrazložili, pozvali se na članove zakone i da imate dobre pravnike. Ako treba donacija i sergija-tražite !
K U D N A S H I Ć K O N I J E S P I Č K O
Bravo za taj potez !! Sada se samo nadati pravdi jer je kriv za to što je optužen.
Pošto je ovo svakako Hrvatski portal a ovaj članak nema ništa o rušenju ili paljenju BOSNE I HERCEGOVINE vidjet ćete koliko će imati komentara
I tako dan za danom… pred veselim ekranom… tatatatira!
Ovako treba sa UZP-ovcima. Nema drugog načina. Njihov bezobrazluk je prešao sve granice dobrog ukusa.