BiH
106

Udruženje Digi.ba pružilo podršku svojoj članici dr. Selmi Rizvić

A. P.
Udruženje za digitalizaciju i informatizaciju kulturne baštine Digi.ba iz Sarajeva obratilo se rukovodstvu Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Sarajevu pismom podrške za dr. Selmu Rizvić koja je jedan od osnivača Udruženja Digi.ba i uvažena članica više od 10 godina.
U pismu podrške, između ostalog, je navedeno: "Udruženje Digi.ba čine vrhunski eksperti iz oblasti računarske/kompjuterske grafike, informatike, kulture, kulturnog menadžmenta, kulturnog turizma i marketinga, koji iza sebe imaju niz uspješno realizovanih projekata u polju digitalizacije i vizualizacije kulturne građe".

Iz Digi.ba dodaju da je dr. Selma Rizvić dala nemjerljiv doprinos razvoju digitalizacije kulturnog naslijeđa u Bosni i Hercegovini, a tokom svoje karijere učestvovala je ili direktno rukovodila desetinama multidisciplinarnih, međunarodnih, regionalnih i domaćih projekata koje su značajna referenca i za Univerzitet u Sarajevu kao obrazovnu instituciju.

"Pozivamo vas da zaštitite akademski dignitet dr. Selme Rizvić i omogućite joj da nesmetano radi na svom radnom mjestu na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u punom kapacitetu", navedeno je u pismu koje je dostavljeno i na adrese Rektora Univerziteta u Sarajevu (UNSA), članovima Upravnog odbora (UO) Univerziteta u Sarajevu, članovima Senata Univerziteta u Sarajevu i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kojeg potpisuju članovi Udruženja Digi.ba.