Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bh novinari - ako tu spada ono go.vno od bakira hadzomerovica sto siri mrznju i lazi onda ste presmjesni
Ako je udruženje bh novinari objektivno kako onda nazivaju etiketiranje koje sprovodi njihov kolega po struci Bakir Hadžiomerović, gnjida od čovjeka.
Ostatak teksta vrijedi prociteti na http://www.glassrpske.com/vijest/16/kolumne/51605/lat/Njen-stil-su-laz-i-manipulacija.html
E sada i ludom je jasno da \"jedna Borka\" laže i ne trepće. Jer kako je moguće da \"dvije Mire\" (od kojih je jedna Mirjana), koje su se povukle po \"naređenju vlasti, Kopanje i Davidovića\", u UO zamijene njihove kolege iz RTRS-a i \"Nezavisnih\"?! Vječni profesionalni sekretar i neformalna vlasnica Udruženja d.o.o. u ispovijesti svojoj drugarici nastavlja i pripovijeda kako je \"drugi pokušaj uništavanja \'BH novinara\' u režiji dvije Mire\" angažovanje \"sarajevskih kvaziintelektualaca i kvazipromicatelja kulture dijaloga da pišu serije tekstova i lažu protiv Udruženja \'BH novinari\'\". I budali je jasno da se ovaj dio štiva direktno odnosi na \"Glas Srpske\" i kolumnu koju za nas piše Sanja Vlaisavljević, direktorka sarajevskog Centra za kulturu dijaloga.
Valentin Incko, zbog izvještaja koji je napisala njegova kancelarija i koji je podnio UN tek nekoliko dana po dolasku u BiH, postao je žrtva manipulacije skovane u \"Kapućinu\". Tačno je da se kasnije neformalno (ali nikada javno) izvinio zbog ove laži, koja je nikada ispravljena ostala kao njegov zvanični Izvještaj o stanju u BiH pohranjena u arhivama UN. U ispovijesti svojoj prijateljici Borka nastavlja dalje da kazuje da su \"dvije Mire\" (od kojih je jedna Mirjana) iz UO istupile po nalogu \"vlasti u Banjaluci, Željka Kopanje i Dragana Davidovića\". Prešućuje da su tada \"zamjenski\" novinari RTRS-a (na čijem čelu je Davidović) i \"Nezavisnih novina\" (čiji vlasnik je Kopanja) popunili upražnjena mjesta \"dvije Mire\" u UO Udruženja. Kao što prešućuje i to da je taj UO, kao i \"jedna Borka\", radio nelegalno skoro dvije godine jer im je istekao mandat.
To je bio više nego dovoljan razlog da postanu žrtve pokvarene igre i manipulacije u režiji Borke Rudić. Svom prijatelju i tadašnjem direktoru komunikacija OHR-a Frani Marojeviću Borka je odmah sugerisala da ovaj čin dva novinara \"gurne\" u izvještaj visokog predstavnika za UN u dijelu koji se tiče situacije u medijima u BiH. Tako su se Mira L. i Mirjana K. obrele na Ist Riveru. U tom prvom izvještaju koji je Valentin Incko podnio UN navedeno je da su \"Glas Srpske\" i RTRS napustili \"BH novinare\" što je ni manje ni više nego akt SECESIJE?! Majstor manipulacija, profesionalni sekretar novinara demokratski čin izlaska dva novinara iz UO predstavila je kao izlazak dvije cijele redakcije iz Udruženja, iako je znala da nijedan novinar \"Glasa Srpske\" nikada nije ni bio njen drug član. Mira L. i Mirjana K. postale su tako prvi secesionisti u BiH, a da nisu ni znale šta sanjaju, a šta im se zbiva.
...- Smatramo da se propagandom i manipulacijom ne štite prava novinara i razvoj demokratije. U bilo čijoj i kojoj manipulaciji mi nećemo da učestvujemo, ostajući do kraja vjerni profesiji kojom se bavimo. Ne želimo da služimo bilo kojoj političkoj opciji, pa ni onoj za čiji interes očigledno radi generalni sekretar Udruženja \"BH novinari\" Borka Rudić - istakle su u obrazloženju ostavki. Povod za odluku Mire L. i Mirjane K. bila je najava održavanja javne debate povodom Dana slobode medija u Sarajevu i Banjaluci na koju nije bio pozvan nijedan od tri člana UO \"BH novinara\" sa teritorije RS, kao nijedan glavni urednik ili novinar medija iz RS. - Nama je jasan cilj ove debate, a o njemu svjedoči sastav odabranih. Cilj ovog skupa je da se prikaže da u Republici Srpskoj caruju režimski mediji i da vlada apsolutni medijski mrak. To ne da nije tačno, nego je smišljena laž i manipulacija, iza koje se kriju određene interesne i političke grupacije - zaključile su one u obraćanju javnosti.
Svima ili široj javnosti poznato je da su Mira Lolić i Mirjana Kusmuk napustile UO Udruženja u aprilu 2004. godine. U saopštenju za javnost koje su izdale 29. aprila kao razlog napuštanja navele su to da je sekretar Udruženja Borka Rudić javno i suštinski privatizovala ovu novinarsku asocijaciju. - Gospođa Rudić već više od šest mjeseci bez konsultacija sa nama kao članovima Upravnog odbora ovog tijela istupa javno u ime Udruženja, iznosi lične stavove, piše saopštenja za javnost bez konsultacija i saglasnosti - navele su. Upozorile su da je Rudićeva samoinicijativno i bez njihove saglasnosti alarmirala novinarske asocijacije u svijetu za privatne i političke interese određenih interesnih grupa i pripadnika jednog \"sarajevskog novinarskog kruga\".
Njen stil su laž i manipulacija Datum: 12.01.2011 20:30 Autor: Mirjana Kusmuk - Pravno, za nas formiranje NUN RS ne znači ništa, jer je to samo još jedno od mnogih udruženja novinara u BiH. Ovo je kontinuitet neuspjelih pokušaja da se uništi Udruženje \"BH novinari\". Prvi takav udar je bio kada su dvije Mire (Kusmuk i Lolić-Močević), po nalogu vlasti u Banjaluci, te vlasnika \"Nezavisnih novina\" i \"Glasa Srpske\" Željka Kopanje i direktora Radio-televizije RS Dragana Davidovića, istupile iz Upravnog odbora Udruženja. Kaže u intervjuu svojoj prijateljici, članici neformalne grupe \"sarajevskih vještica\" (autorstvo na naziv baštini sarajevska novinarska raja), vječni i profesionalni sekretar i neformalna vlasnica Udruženja \"BH novinari\" Borka Rudić u tekstu objavljenom pod preuzetim i neznatno modifikovanim naslovom \"Njihov stil su laž i manipulacija\". Svima ili široj javnosti poznato je da su Mira Lolić i Mirjana Kusmuk napustile UO Udruženja u aprilu 2004. godine.
kada su vam ljudi poput Bakira Hadzikomedijica - novinari, normalno da niko pametan nece sa takvima da ima posla
Ocigledno je da je vodja rezima naredio svojim rezimskim piskaralama kako se moraju (ubuduce) ponasati. Vodja rezima finansira i uredjuje svoje partijske medije u manjem bh. entitetu. Ovo je jos jedan dokaz kako su rezim i njegovi pretorijanci u velikoj panici.
Ova Borka je, zna se, opljačkala članarine svojih kolega iz Udruženja. Eto, šta je, lopina, kao i svi ovi koji su na unitarističko-fashističkojh liniji Zlajoglua. A novinar je taman koliko je novinar i F.aruk B.orić, što će reći ni n od novinara.