BiH
273

Učesnici Marša mira "Sarajevo-Nezuk-Potočari" okupili se u Nezuku, dvije osobe odstranjene s pohoda

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Učesnici Marša mira "Sarajevo-Nezuk-Potočari" okupili su se danas oko 17 sati u Nezuku, a blizu hiljadu učesnika ovog tradicionalnog pohoda sprema se za zvanični marš prema Potočarima, kazao je za Klix.ba Muhamed Papić jedan od organizatora.

Marš mira iz Sarajeva je krenuo 3. jula, a prema riječima Papića, dosadašnji put prošao je bez povreda učesnika. U Maršu mira trenutno učestvuje oko hiljadu ljudi.

"Imali smo manji incident na putu do Nezuka kada smo dva učesnika morali odstraniti s marša zbog nedoličnog ponašanja. Svjesni smo o kakvom maršu je riječ, vodimo računa o svim segmentima puta, tako da ni sitnice ne dolaze u obzir. Učesnici su trenutno smješteni u kampovima gdje se odmaraju i spremaju za sutrašnji nastavak puta prema Potočarima", izjavio je Papić.

Dodao je kako će im se sutra pridružitijoš 14 učesnika iz Sarajeva koji nisu prije mogli krenuti na put i 20 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), kao i pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Sarajevo.

Kada stignu u Potočare, učesnicima "Marša mira" će se ispred ulaza u Memorijalni centar u Potočarima pridružiti i 250 učesnika biciklističkog maratona "Bihać-Potočari 2016", 23 učesnika "Supermaratona Bihać - Potočari 2016", 500 motociklista iz Sarajeva, pet ultramaratonaca iz Vukovara, učesnici Marša mira Žepa - Potočari, 20 trkača i Goražda i brojni drugi učesnici.