Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Član 69. Općine osiguravaju da učenici/učenice koji stanuju na udaljenosti većoj od dva kilometara od škole koju pohađaju ili trebaju pohađati imaju besplatan prijevoz do te škole. U slučaju da učenik ima većih problema u kretanju, općine će osigurati prijevoz neovisno o udaljenosti između mjesta stanovanja učenika i škole. Prijevoz učenika može se organizirati u sistemu redovnog gradskog prijevoza ili posebno osiguranim prijevoznim sredstvima.
kako iz ovoga proiziliazi da djca privatnih škola nisu obuhvaćena?!? ako ćemo se voditi analogijom ministarstva obrazovanja KS, onda proizilazi da u školama ne bi trebalo biti vjeronauka, jer su javne ustanove. slijedeći analogiju, proizilazi da je dijete diskriminisano samo zato što ide u privatnu školu, što u osnovi i jest, jer citirani član zakona nigdje ne pominje privatne škole kao zasebne kategorije. a ne može ih tako ni tretirati, jer bi bio diskriminirajući.
slijedeći dalju analogiju, uz rizik da budem dosadan, osoba (učenik/odrasla osoba) ne bi mogao ostvariti pravo na liječenje u privatnim zdr. ustanovama, niti bi mogao podizati lijekove u privatnim apotekama, što nije slučaj. osim što je diskriminisano, dijetetu je uskraćeno pravo na slobodno kretanje, te pravo na slobodan izbor obrazovanja tj institucije u kojoj će isto provoditi, a to su temeljna ljudska prava.
Zasto privatne skole nemaju i privatni prevoz skolskim autobusima za ucenike?
pa upiši ga u javnu, šta se praviš
A kako mogu plaćati pruvatne škole i privatne časove engleskog, a nemaju za tramvajske karte! Kako vas nije stid!!
(dijete je talentovano, što vjerovatno znači da je na takmičenjima pokazivao dobre rezultate) Stoko, otjerajte nam iz države sve što valja !
nemoj da se djetetu smiju u školi što se vozi tramvajem.
Hoću li ikada pročitati članak da je u Bosni nešto kao i u evropskim zemljama? Ah, da zaboravio sam, imamo akcize koje su sve bliže evropskim.
Nije mi jasno kako mogu diskriminirati ovako. zar je bitno u koju školu dijete ide? ako mu je potrebno -ima pravo na kartu za prevoz. ovo nema veze sa racionalnim prosudjivanjem i planiranjem.
strasno
Da ,ta talentovana djeca,naivnih i siromasnih roditelja su samo marketing Tursko Bosanskog koledza.Kasnije se regrutuju u njihove redove i rade za Hizmet i FETO.Ovi ostali sto placaju veze nemaju o zivotu.Ne uce nista,a prolaze s 5.
Šta rade u privatnoj školi a talentirani
spasavanje privatnika rahmana