BiH
81

Učenici OŠ "Vladislav Skarić" s djecom s poteškoćama u razvoju izradili dvije košnice

Klix.ba
Udruženje za podršku ideja ''Skakavac'' posljednjih mjeseci radi na realizaciji projekta ''Mala škola pčelarstva''. U OŠ ''Vladislav Skarić'' održana je završna manifestacija čiji su učenici u proteklom periodu izradili dvije košnice i stekli poučna znanja iz oblasti pčelarstva.

U toku prethodnih mjesec dana, učenici Osnovne škole Vladislav Skarić, jednom sedmično pohađali su radionice gdje im je profesionalni pčelar prenosio osnovna znanja o pčelarstvu a sa članovima Udruženja Skakavac izrađivali su dvije pčelinje košnice.

Učenicima su uručene diplome ''Mali pčelar',' a OŠ Vladislav Skarić uručene su dvije mašine koje će biti od koristi u tehničkom stvaralaštvu.

Direktor ove škole Meho Pirić kazao je kako je jako zadovoljan realiziranim aktivnostima u sklopu projekta Mala škola pčelarstva.

''Ovaj projekat je pokazao velike mogućnosti saradnje nevladinog sektora i obrazovnih institucija, a sve u interesu učenika. Realizacijom ovog projekta stekli su se uslovi za daljnju saradnju a mi kao ustanova pozivamo sve zainteresovane subjekte da se uključe u ovakve i slične aktivnosti'', rekao je.

Predsjednik Udruženja Skakavac, Emir Arnautović, koji je bio rukovodilac radionica, zahvalio se svima koji su podržali projekat i naglasio da se projekta Mala škola pčelarstva nastavlja.

''Ispred Udruženja Skakvac zahvalio bih se Ministarstvu za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općini Centar i svima ostalim koji su prepoznali kvalitet ovog projekta. Kroz radionice se moglo primijetiti zadovoljstvo i iskreni osmijeh na licima djece a što nam je jedan od glavnih ciljeva", rekao je Arnautović.

Udruženje Skakavac nastavlja sa projektom Mala škola pčelarstva, a radionice će se u narednom periodu održavati u Osnovnoj školi Alija Nametak i Osnovnoj školi Safvet-beg Bašagić