BiH
1

Učenici Druge gimnazije Sarajevo organizovali Dan zdravlja

Klix.ba
Učenici trećeg razreda Druge gimnazije Sarajevo, u sklopu predmeta Građansko obrazovanje/Demokratija i ljudska prava i projekta "Građanin" organizovali su "Dan zdravlja".

Protekle sedmice učenici III-3 Druge gimnazije u Sarjaevu su svojim kolegama dijelili informativne letke, limunadu i voće, u nadi da će barem neki od njih početi mijenjati svoje navike. Odaziv je bio i veći od očekivanog. Činjenica je da je u gotovo svim školskim kantinama ponuda ograničena na fast food, gazirane sokove i čokoladice, pa je cilj ovog projekta, pored edukacije učenika, uvođenje zdravog kutka u škole. Taj kutak bi sadržavao sendviče sa integralnim hljebom, tunjevinom, više povrća i kvalitetnijim sosom (kečapom, umjesto majoneze); zdrave jogurte ( sa voćem ili žitaricama), anti-oxidant čokoladice i druge zdrave proizvode.

"Nadamo se da ćemo dobiti podršku, kako od naših kolega, tako i od škola i ministarstva obrazovanja. Zajedno možemo pomovirati zdrav život i promijeniti , počevši od osnovnoškolaca i srednjoškolaca, loše navike stanovnika BiH", poručili su učenici.