BiH
9

Ubistvo krajiškog Ramba: Tužilaštvo još uvijek traga za osumnjičenim Šljivarom

Piše: E. G.
Nedžad Kličić
Nedžad Kličić
Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona još uvijek provodi niz istražnih radnji u vezi sa ubistvom Nedžada Kličića, poznatijeg pod nadimcima Teror i Rambo. Klićić je ubijen 14. septembra u jednom ugostiteljskom objektu na području općine Cazin.

Tužilaštvo je zatražilo produženje pritvora osumnjičenom Draganu Pavloviću, a u pritvoru se nalaze još dvije osumnjičene osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom, a to su Muhamed Rekić i Haris Gredelj.

"Poduzeto je niz istražnih radnji na rasvjetljavanju ovog slučaja, kao što su balističko vještačenje, pretresi na više lokacija i slično. Radi se o kompleksnom predmetu. Tužilaštvo USK radi u saradnji sa Interpolom, u sklopu čega se traga za Mervanom Šljivarom, koji je u bjekstvu", rekao je za Klix.ba Adnan Tulić, portparol Tužilaštva USK.

Tužilaštvo je u međuvremenu došlo i do novih saznanja vezanih za ovaj slučaj, ali zbog istrage ne mogu govoriti o njima.

Kličić je ubijen u ugostiteljskom objektu "Gold" u naselju Ostrožac. Prema ranije saopćenim informacijama u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovala su četvorica maskiranih muškaraca.

Šljivar za kojim Tužilaštvo i Interpol tragaju je rođen 4. novembra 1981. godine u Ljubljani, a nastanjen je u mjestu Čejreci bb., u Prijedoru (JMB 0411981500407).