Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najveći apsurd je koncept sigurne kuće... Ženu koja bude žrtva smjestiš u sigurnu kuću, neki vrstu zatvora radi njene sigurnosti i njene djece, a nasilnik lagano šeta cijelo vrijeme. Dadne mu se neka besmislena zabrana prilaska i čeka se da je ubije.
Znam lično problem da je nasilnik online prijetio djevojci da će je ubiti, i kada smo išli na mup samo su govorili nije naša odgovornost, nema dovoljne osnove za prijavu, mora biti konkretna prijetnja.. U biti dok te ne ubije - ništa. A mnogi su i tukli pa ništa. Dok se jedan ne osudi na 15 godina za nasilje, a ubica doživotno - neće se ništa promijeniti.
Mrsko policiji zivit i to je cinjenica, nazovi ih samo pa vidi kolko su odvratni kad se javljaju…. Mora se desit nesto golemo i mrtva glava past da ne budu odvratni
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Treba raditi na individualnoj prevenciji i edukaciji. Nauciti djevojke da pravilno biraju muskarce. Da gledaju personality, a ne sta muskarac vozi i koliko novaca trosi. Ovo sve poslije je saniranje posljedica, a malo ko se bavi uzrocima.
A sto da se prvo muskarci ne nauce iz kuce da ne lemaju zene i da ih ne koriste kao svoje vlasnistvo, nebitno fizicko ili psihicko nasilje. A zene neka se uce samoodbranu i to od malih nogu. Zar nemate kcerke, sestre i majke?
Pa evo ovaj sigurno nista ne vozi, ne mozes ti to brz policije rijesavat
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ovako će biti sve dok sileđije i ubice slobodno šetaju a žene zatvaraju u tzv. sigurne kuće.
Ovako će biti sve dok sileđije i ubice slobodno šetaju a žene zatvaraju u tzv. sigurne kuće.
Ovako će biti sve dok sileđije i ubice slobodno šetaju a žene zatvaraju u tzv. sigurne kuće.
Kakva drzava takav i sistem zastite za ovakve slucajeve.
Ne zovite uzalud ove brojeve, oni koji se javljaju nisu ni od kakve pomoći, samo primaju platu da tamo sjede.
Kako išta da se mijenja kada prvo djeca viđaju očeve da udaraju majke pa pomisle to norma? Vide da očevi im zovu majke kurvama i droljama, da su ovakve i onakve... čitav sistem BiH se treba mijenjati
Ko ima namjeru da ubije cuj zabrana prilaska ubici to nista ne znaci..
treba uvest elektricnu stolicu eto sta treba..za neke je bilo kakva druga kazna premalena
Kakve sigurne kuce i to kod nas Balkanaca WTF Jarane pojacajte kaznenu politiku ubistvo zene 40 godina,dvije tri presude pa ces vidjeti🫡
Najveci apsurd sto se svali krivica na policiju i soc.radnike,a kapacitezi istih nikakvi. Nema upolsenika,obzirom na tezinu polsa i tematiku plate nikakve. PSIHOLOG nece da se prijavi na konkurs za posao,centru za socijalni rad jer su olate mizerne i nikakve.Više gridjevinar zaradi,ili neki zatvorenik sa tik tok. Sistem ne valja,nije nikakv radnik kriv
Otkako su se pojavile ''sigurne kuće'' sve je više ubistava,štićenica.
Zalosno kada policija ne radi posao i tuzilastvo kako treba imamo ovaj ishod treba je ali kazem sada je kasno promjeniti mjesto boravka drugi grad mada ako je ubica imao pravo vidati djete zakonski opet zrtva nije imala niti tu opciju sada zakon treba bar sada pokazati sta ga ceka duge godine robije i poslati jasnu sliku drugima
Mjera zabrana prilaska ne znači mnogo ništa za zrtvu. Onaj koji je nešto naumio on ce prici,tako da su potrebne rigoroznije mjere u samom zakonodavstvu!
Nažalost kod nas su žene izložene svakodnevnom fizičkom i psihičkom nasilju od strane partnera. Većina žena uopste ne prijavljuje bilo kakvo zlostavljanje zbog straha, stida, srama i još većeg nasilja. Tužno!
Zabrana prilaska? I u parku piše "Zabranjeno bacati smeće" pa imate 1001 papirić u njemu. Mujo Mujić prijeti supruzi da će da je ubije. Šta da radi sistem? Da izrekne zabranu prilaska? Mujo će je poderat i ubit bivšu ako je naumio to. Da ga strpamo u zatvor 6/12 mjeseci? Izaći će budala iz zatvora i ubit bivšu.