BiH
0

U Zvorniku okačene čitulje za Ustav Republike Srbije

FENA
Na više lokacija u Zvorniku jutros su okačene neobične čitulje sa fotografijom Ustava Republike Srbije i tekstom u kome se “sa dubokim bolom, i tugom, obavještava narod Srbije, političke stranke i Srbi u dijaspori da je dana 22.4.2013.godine, nakon kraće bolesti, u zgradi Vlade u Beogradu tragično preminuo ustav Republike Srbije "2006-2013”.

U nastavku ove neobične čitulje, poziva se rodoljubivi narod Srbije, SPC, političke partije, patriotski blokovi i studenti, da pokušaju da izvrše reanimaciju nedavno preminulog.

Sahrani ustava u Skupštini će prisustvovati i i održati prigodan govor : Gospodin "Nije ustav sveto pismo“,Gospodin "Nismo mogli manje –više“ i Gospodin "Neće biti zadovoljnih“. U potpisu ove “čitulje” je napisano: Iskreno ožalošćeni narod Srbije.

Građani Zvornika koji su uz različite komentare propratili pojavu ovih neobičnih smrtovnica dovode ih u vezu, sa usvajanjem Narodne skupštine RS Izvještaja Vlade Srbije o pregovorima u Briselu između Beograda i Prištine, u koji je uključen i sporazum koji je parafiran 19. aprila, a koji neki od građana Srbije doživljavaju kao izdaju i priznanje samostalnosti Kosova, javila je BN Televizija.