|

U znak solidarnosti s narodom Palestine Zeničani organizuju mirnu šetnju

U znak solidarnosti s narodom Palestine Zeničani organizuju mirnu šetnju
4
Klix.ba
30.11.2012. u 07:49
10
komentara
4

dijeljenja
U znak solidarnosti s narodom Palestine Zeničani organizuju mirnu šetnju Sa mirne šetnje u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zeničani će u petak sa početkom od 16:30 sati organizirati mirne proteste povodom situacije u Palestini pod nazivom "Dođi, i ti si potreb(a)n-a".
U organizaciji Udruženja "Knjiga-izvor", a uz podršku Udruženja "Istok-orijent" i mnogih drugih nevladinih organizacija, neformalnih grupa i pojedinaca iz Zenice, ali i cijele Bosne i Hercegovine, u ovom gradu će danas na Trgu Alije Izetbegovića ispred Robne kuće Bosna biti organizirana mirna šetnja do Bosanskog narodnog pozorišta kojom se želi pokazati solidarnost sa narodima Palestine.

U 17:00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici bit će održan namjenski program povodom dešavanja u Palestini, a istoj će prisustvovati i brojni gosti i ugledne ličnosti. Prisutnima će se obratiti gosti iz naše zemlje i Palestine, a najavljen je i dolazak palestinskog Ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Program u BNP-u će obuhvatiti projekciju filma, koji je snimljen u vrijeme posljednjih napada u Gazu, kojeg je ustupila američka novinarka koja je za vrijeme napada boravila u područjima granatiranja.

Organizatori mirne šetnje pozivaju sve građane Zenice ali i Bosne i Hercegovine, da se odazovu ovoj mirnoj šetnji te pokažu solidarnost i suosjećanje prema narodu Palestine.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...