Sarajevo
14

U Zetri danas na raspolaganju blizu 22.000 doza vakcina, od toga pet hiljada Pfizera

D. Be.
Proces vakcinacije protiče relativno brzo
Proces vakcinacije protiče relativno brzo
Na vakcinacijskom punktu Zetra, danas se vrši imunizacija velikog broja građana. Vakcine na raspolaganju za prvu i drugu dozu su Pfizer (preko 5.000 doza) te Sinopharm i AstraZeneca kojih je na raspolaganju ukupno oko 17 hiljada.

Bitno je naglasiti da su sve ove vakcine danas dostupne i onima koji su se prvom dozom vakcinisali van kantona ili van granica naše države.

Studenti UNSA, koji prilože indeks, imaju odvojen boks za vakcinaciju.

Uporedo se vrši i revakcinacija onih kojima je danas i sutra termin, a obezbijeđen je i poseban ulaz za ove osobe.

U protekloj sedmici, samo na vakcinacijskom punktu Zetra poptuno je vakcinisano oko 8.000 osoba, a na ostalim punktovima u Kantonu Sarajevo još 4.000 građana.

Od početka ovog mjeseca, 27.144 stanovnika Kantona Sarajevo potpuno je vakcinisano.

Brojni građani rano jutros su stali u red za vakcinu
Brojni građani rano jutros su stali u red za vakcinu

Ministarstvo zdravstva KS i radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS, još jednom pozivaju one gradjane koji još nisu, da iskoriste priliku i da ovaj vikend obave vakcinaciju.

Kanton Sarajevo ima dovoljan broj vakcina. Otvoreni su punktovi u svim organizacionim jedinicama domova zdravlja, osim u Centru gdje se nalazi punkt Zetra.

Punkt na Zetri radi svakim danom od 08:00 do 20:00 sati.

"Pozivamo građane Kantona Sarajevo da se odazovu na vakcinaciju u što većem broju, te da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere i tako zaštite sebe, svoju porodicu i sve druge oko sebe, kako bismo se svi zajedno što prije vratili normalnom životu", saopćeno je iz Ministarstva zdravstva KS.