BiH
79

U Žepču predstavljeni kandidati SDA za predstojeće izbore

FENA
U sali Doma kulture u Žepču danas su predstavljeni kandidati Stranke demokratske akcije (SDA) za predstojeće opće izbore.

Simpatizerima i članovima SDA na predizbornom skupu se obratio kandidat za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je istakao da će SDA pobijediti na izborima.

"To će biti jedna dobra pobjeda koja će nam dati vjetar u leđa", kazao je Izetbegović i dodao da će prioriteti SDA biti očuvanje teritorijalnog suvereniteta BiH, jačanje države i razvoj ekonomije.

Izetbegović je naglasio da je BiH bogata zemlja, jer ima vodu, šumu, rude, sto godina industrijske proizvodnje, resurse za razvoj turizma, kao i obrazovane i sposobne ljude.

"SDA će spojiti ove resurse i omogućiti preporod u BiH", kazao je Izetbegović, te dodao da stranka namjerava otvarati 10.000 radnih mjesta godišnje.

Šefik Džaferović, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta BiH, pozvao je prisutne da masovno izađu na izbore i glasaju za SDA i Bakira Izetbegovića.

"Naš prvi cilj je da pomognemo ljudima unesrećenim u poplavama, zatim su to ekonomski razvoj i zapošljavanje, te politička stabilizacija, deblokada evropskog i NATO puta BiH", kazao je Džaferović.

Istakao je da je BiH potreban jak probosanski blok koji može odgovoriti izazovima današnjeg vremena.

Nurđehan Šahinović, predsjednik Općinskog odbora SDA Žepče, kazao je da je SDA jedini istinski politički faktor u tom gradu.

Pozvao je prisutne da podrže kandidate SDA, a posebno Bakira Izetbegovića jer je to jedini čovjek koji zaslužuje mjesto u Predsjedništvu BiH.

"Glasajte za SDA, jer je samo ova stranka u stanju da donese promjene u BiH. S jakom SDA jaka je i BiH", kazao je Šahinović i istakao da SDA ima viziju, strategiju, projekte i kadrove, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.